KAMERMUZIEKFESTIVAL IN DE KLUIS IN VALKENBURG

Live klassieke muziek in cultuurhistorische gebouwen, gecombineerd met een rondleiding door de boswachter. Dat is wat Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds aanbieden tijdens het “NMF kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.” Op 5, 6 en 7 april zijn er onder andere concerten in de kluis bovenop de Sjaasberg in Valkenburg. De kaartverkoop voor de tweede editie van het festival gaat nu van start op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival Leden van Natuurmonumenten en donateurs van nationaal Muziekinstrumenten Fonds betalen € 20 en niet leden € 25 per kaart.

 

Klassieke muziek en muziek met een Latin Twist in de kluis

De kluis in Valkenburg, een voormalige kluizenaarswoning uit 1688, een religieus monument is één van de 23 locaties tijdens dit Kamermuziekfestival. Het programma in de kluis is als volgt:

*Vrijdagavond 5 april brengt violiste Laura Oomens,  samen met A Capella Ensemble Zoomm een programma met onder andere Bach horen.

*Zaterdagavond 6 april brengt Joachim Eijlander twee cellosuites van Bach ten gehore.

*Zondagmiddag 7 april laten harpist Bob Heuvelmans en klarinettist AnnaMarie Ignarro een programma met een Latin twist horen.

Het programma start alle drie de dagen met ontvangst bij de kluis met een kop koffie of thee, een bezoek aan de kluis (en als het weer het toelaat buitenom bij de kluis waar de bosanemonen dan in bloei staan) vervolgens start daarna het concert. Het programma in de kluis is mede mogelijk door de vrijwilligers van Stichting Sjaasbergergank.

Bijzondere muziekinstrumenten
Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF:  “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren.”

Natuurmonumenten: erfgoedbeheerder pur sang
Natuurmonumenten beschermt ruim honderdduizend hectare natuur. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt in die natuurgebieden ook 2600 cultuurhistorische bouwwerken, die nu de omlijsting vormen van deze eenmalige concerten. De concerten vinden plaats in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen, maar ook een voormalige kluizenaarswoning zijn dit weekend mini-concertzalen. De samenwerking met NMF is een fantastische manier om muziekliefhebbers kennis te laten maken met al die mooie plekken.”

 

 

TERUG